Promocija Hrvatske kroz ronjenje

Projekt Pogled u plavo promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja, ponude u ronjenju i općenito ronjenje kao aktivnost na jedinstven, inovativan i atraktivan način, besplatnim probnim ronjenjem posjetitelja.

Pogled u plavo jedini je hrvatski promotivni ronilački projekt povezan s plavetnilom morskih dubina koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a provodi se od 2010. godine.

Kroz projekt Pogled u plavo svi zainteresirani posjetitelji tijekom dva dana trajanja manifestacije imaju priliku besplatno zaroniti u montažni bazen projekta, promjera 10 metara i dubine 1 metar pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Za sigurnost polaznika ronjenja brinu se Istruktori ronjenja Nemo - Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističkog ronilačkog tima za spašavanje iz vode grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama dok su nositelji promocije lokalni ronilački klubovi ili centri grada, mjesta ili okolice gdje projekt gostuje.

Nakon kraće poduke o ronjenju posjetitelji Pogleda u plavo koji zarone u bazen projekta imaju priliku pogledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Pogled u plavo do sada je gostovao 46 puta u brojnim gradovima diljem i izvan Republike Hrvatske dok je u projektu besplatno zaronilo preko 13 500 osoba.

BUDITE I VI DIO TIMA POGLEDA U PLAVO!
POGLED U PLAVO – ciljevi projekta

PROMOCIJA – Promocija Hrvatske kao ronilačke destinacije, ronilačkih lokacija i ponude u ronjenju 

Projekt Pogled u plavo promovira Hrvatsku kao destinaciju ronjenja, ponude u ronjenju, ljepote hrvatskog podmorja, ronilačke lokacije te općenito turističku ponudu područja gdje projekt gostuje.
Lokalni ronilački klubovi ili centri kroz besplatne probne urone promoviraju svoj rad, usluge i aktivnosti, te općenito ronjenje kao aktivnost koja produžuje turističku sezonu.

EDUKACIJA – Ronilačke radionice o sigurnosti u ronjenju, opremi za ronjenje i ronilačkim aktivnostima

Kroz Pogled u plavo educiramo djecu i mlade o sigurnosti na moru i pod morem, novitetima ronilačke opreme te podižemo svijest građana osobito djece i mladih o važnosti bavljenja sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.

EKOLOGIJA – Zaštita podmorja, ekološke radionice i organizirane akcije čišćenja podmorja, rijeka i jezera

U sklopu projekta organiziramo ekološke akcije čišćenja podmorja i priobalja te educiramo građane o važnosti očuvanja prirode i okoliša.