Ekološka akcija čišćenja podmorja u Orebiću

Održana je ekološko ronilačka akcija čišćenja Lučice u Orebiću u organizaciji PŠU “Peliška jedra” i Agencije Promocija ronjenja.

Kako bi sačuvali ljepote našeg podmorja, u ovoj doista hvalevrijednoj akciji sudjelovali su ronioci i instruktori ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara i ronioca Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Iz mora se je izvukla gomila otpada, poput stakla, boca, plastike što se je nakupilo s vremenom iako su količine otpada koje se izvade iz mora sve manje s obzirom na često održavanje ekoloških akcija čišćenja podmorja.

“Uvijek rado sudjelujemo u ekološkim akcijama čišćenja podmorja, priobalja, rijeka ili jezera kako bi sačuvali naš okoliš i za buduće generacije”, rekao je Goran Vukelić, ronilac Nemo-Adria Rescue Teama.

Eko akcije čišćenja Lučice održavala se je u sklopu projekta Pogled u plavo te su svi zainteresirani mještani, turisti i posjetitelji imali priliku okušati se potpuno besplatno u ronjenju pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara.