Ronjenje u centru Grada Siska

Više od 200 djece i mladih iskoristilo je priliku 06. i 07. svibnja zaronilo na sisačkom korzu.

U 10-metarskom bazenu projekta Pogled u plavo svi posjetitelji manifestacije imali su priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom i osjetiti ljepote, čari i vještine ronjenja te po prvi put disati pod vodom i upoznati se s ronilačkom opremom.

Za sigurnost ronioca početnika tijekom dva dana pobrinuli su se ronioci i instruktori ronjenja ronilačkog kluba Sisak i ronioci Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

„Drago mi je da smo uspjeli Pogled u plavo dovesti u Sisak. Siščani su inače veliki ljubitelji svih vodenih spotova budući da imamo tri rijeke. Imamo i zatvoreni olimpijski bazen, a od sljedećeg tjedna i otvoreni, ali ovo je ipak posebno iskustvo. Drago mi je što se je Pogled u plavo povezao s ekipom iz našeg ronilačkog kluba koji isto ima dugogodišnju tradiciju i posebno mi je drago što imamo priliku u pješačkoj zoni koja je zaživjela prije nekoliko mjeseci prezentirati ovako dobar i kvalitetan projekt i omogućiti svim građanima, od najmlađih pa do onih najstarijih da se iskušaju u ronjenju i možda zavole ronjenje do te mjere da se odluče malo češće time baviti.“ rekla je gradonačelnica Grada Siska, Kristina Ikić Baniček.

Bazenu projekta Pogled u plavo najviše su se razveselili oni najmlađi koji su s oduševljenjem zaronili u bazen i pogledali podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

„Ideja je fantastična, doista je predivno. Raduje me što je ovakva manifestacija došla u naš Grad Sisak. Nadamo se da će Pogled u plavo dolaziti i iduće godine. Moje Marta je jako sretna što je imala priliku zaroniti ovdje na sisačkom korzu“, rekla je Mirjana, majka šestogodišnje Marte.

Pogled u plavo je jedini hrvatski ronilački projekt koji spaja promociju ronjenja, sigurnost na moru i podvodnu izložbu, a putem kojeg se promovira ronjenje kao aktivnost, ljepote hrvatskog podmorja i Hrvatska kao destinacija ronjenja uz promociju lokalnih ronilačkih klubova grada domaćina.

Pogled u plavo od velikog je značaja za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem gostuje, a sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Siska.

A već za dva dana, 09. i 10. svibnja 2017. godine projekt Pogled u plavo gostovat će na glavnom trgu Grada Raba gdje će po drugi put priliku za besplatna probna ronjenja dobiti stanovnici otoka Raba.
Na poziv gradonačelnika Raba, Nikole Grgurića projekt Pogled u plavo uveličat će proslavu dana Grada Raba.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Velika zahvala i sponzorima projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja: HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), MARES oprema za ronjenje, WASE (ADRIA – Hrvatska) Asocijacija u ronjenju, TETIDA d.o.o., NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr službene stranice projekta te medijskih pokrovitelja projekta; NARODNOG RADIJA http://www.prvi.hr/narodni i SCUBAlife magazina www.scubalife.hr.