Rijeka Nautic show

Na riječkom nautičkom sajmu u trajanju od tri dana glavna atrakcija ja bila projekt Pogled u plavo koji je maksimalno podržao ACI.

Postavljanjem 10 metarskog bazena u samo središte sajma bila su omogućena besplatna ronjenja za sve posjetitelje sajma kako bi stekli svoja prva ronilačka podvodna iskustva, a čemu se se najviše obradovala djeca i mladi.

Zaronom u bazen uz sigurnost instrukora ronjenja posjetitelji su mogli i razgledavati atraktivnu podvodnu izložbu fotografija koju je snimio ronilac i majstor podvodne fotografije Marjan Radović.

Instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic i Nemo-Adria Rescue Teama koju su ujedno i  članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, kroz promociju ronjenja u bazenu, promovirali su i očuvanje mora i prirode te načine sigurnog zbrinjavanja otpada, jer ekologija je vrlo važan dio tog programa.

Inače, u sve akcije ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic organizatori nastoje uključiti što veći broj građana, pogotovo djece, kako bi već od najranije dobi naučili čuvati svoj okoliš i održavati ga čistim, da bi mogli u njemu uživati i lijepo živjeti.

Uz ta stjecanja prvog ronilačkog iskustva, posjetitelji su mogi uživati u večernjem laser showu i nastupu članica Kluba sinkroniziranog plivanja – Primorje Aqua Maris.